STEP

STEP – mahdollisuutesi työharjoitteluun maailmalla

“A small STEP during your studies, but a giant leap for your career.”

Seuraavat STEP-harjoittelupaikat julkaistaan 5.11.2018 osoitteessa step.elsa.org!

Mikä STEP?

STEP eli StudentTrainee Exchange Programme on ELSAn oma, vain ELSAn jäsenille suunnattu työharjoitteluohjelma, joka välittää kansainvälisiä työharjoittelupaikkoja oikeustieteen opiskelijoille ja vastavalmistuneille juristeille. Hakeminen edellyttää siis ELSAn jäsenyyttä, mutta jäsenmaksun maksamisen jälkeen STEP-harjoitteluun hakeminen on täysin maksutonta.

Suurin osa harjoitteluista suoritetaan Euroopassa, mutta harjoittelupaikat voivat sijaita myös Euroopan ulkopuolella, esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Missä ja milloin voin hakea?

STEP- hakukierroksia järjestetään kahdesti vuodessa – sekä keväällä että syksyllä. Seuraava hakukierros alkaa 5.11.2018. Harjoittelupaikat julkaistaan kansainvälisen ELSAn eli ELSA Internationalin STEP-sivustolla kunkin hakukierroksen alussa. Samaisilla nettisivuilla voit myös hakea sinulle sopivaa työharjoittelupaikkaa.

On hyvä pitää mielessä, että harjoittelupaikkoja tarjotaan ympäri vuoden ja harjoittelujaksot voivat sijoittua mihin vuodenaikaan tahansa riippumatta siitä, sijoittuuko hakuaika keväälle vai syksylle. Kannattaakin siis seurata molempien hakukierrosten tarjontaa, vaikka toiveena olisikin päästä harjoitteluun johonkin tiettyyn aikaan vuodesta!

Millaisia harjoittelupaikkoja on tarjolla?

Harjoittelujaksoja on tarjolla monenlaisissa lakialaan liittyvissä paikoissa, esimerkiksi lakifirmoissa, erilaisissa järjestöissä, tuomioistuimissa ja yliopistoissa. Tarjonta vaihtelee hakukierroksen mukaan. Harjoittelut voivat kestää kahdesta viikosta kahteen vuoteen, mutta tavallisesti harjoittelut ovat noin kuukauden pituisia. Myös harjoittelutehtävien vaativuus ja vastuullisuus, harjoittelijalle asetetut tiedolliset ja taidolliset vaatimukset sekä harjoittelusta maksettava palkka vaihtelevat paikasta riippuen. Harjoittelupaikkakohtaiset tiedot löytyvä ELSA Internationalin STEP-sivustolta kunkin ilmoituksen kohdalta.

Miten haen? –STEP-hakuohjeet

1. Varmista, että olet ELSAn jäsen.

STEP-harjoitteluun voi hakea oikeustieteellisessä tiedekunnassa tutkintoa suorittava tai valmistunut ELSAn jäsen. Jäsenmaksun tulee siis olla maksettu ennen hakemista.

2. Tutustu tarjolla oleviin harjoittelupaikkoihin niiden ilmestyttyä ELSA Internationalin STEP-sivustolla ja valitse 1-3 sinua kiinnostavaa paikkaa.

Kun haku on käynnissä, tarjolla olevat harjoittelupaikat löytyvät ELSA Internationalin STEP-sivustolta. Kerralla voi hakea korkeintaan kolmeen eri harjoittelupaikkaan, jotka on asetettava etusijajärjestykseen.

3. Täytä online-hakemus huolellisesti STEP-sivustolta ja STEP-vastaavalta saamiesi ohjeiden mukaan.

Hakeminen tapahtuu online-hakulomakkeella ELSA Internationalin STEP-sivujen kautta. Lomakkeen täyttämiseen tarvittavia ohjeita saat samaiselta sivustolta ja tarvittaessa sähköpostitse ELSA Turun STEP-vastaavalta. STEP-vastaavaan kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä, jos hakulomakkeen täyttämiseen liittyen herää pienintäkään kysyttävää – lomake täytyy täyttää muodollisesti oikein ja sisällöltään oikeellisesti, ja paikallinen STEP-vastaava auttaa sinua tässä mielellään.

4. Lähetä hakemus ja valmistaudu mahtavaan kokemukseen – STEP up with ELSA!

Tultuasi valituksi tieto paikasta välitetään sinulle mahdollisimman pian, noin puolentoista kuukauden päästä hakuajan umpeutumisesta.

Varauduthan pyydettäessä esittämään opintorekisteriotteesi, työtodistuksesi ja mahdolliset muut relevantit todistukset STEP-vastaavalle. Jos hakemuksen sisällössä ilmenee epäselvyyksiä, hakemuksen oikeellisuus tulee voida tarkistaa kyseisten papereiden avulla.

ELSA mahdollistaa STEP-harjoittelusi!

ELSA avustaa hakijoita sekä hakuprosessissa että harjoittelupaikan vastaanottamisessa ja kohdemaahan asettumisessa. Paikallinen STEP-vastaava ohjaa ja avustaa hakijaa hakuprosessin läpikäymisessä ja vastaa kaikkiin hakemiseen liittyviin kysymyksiin. Kun harjoittelijavalinnat on tehty, kohdekaupungin STEP-vastaava avustaa harjoittelijaa kaikin puolin uuteen maahan asettumisessa, esimerkiksi asunnon hankkimisessa ja paperitöissä. ELSA varmistaa myös, että harjoittelijalle on tarjolla sosiaalista ohjelmaa!
Harjoittelumahdollisuuksista ja hakuajoista saat varmimmin ja nopeimmin tietoa liittymällä ELSA Turun sähköpostilistalle ja seuraamalla ELSA Internationalin STEP-sivustoa.

Mikäli mieleesi tulee mitä tahansa kysyttävää STEP-harjoittelusta, ota yhteyttä ELSA Turun STEP-vastaavaan: vpstep(at)elsa-turku.fi.