Seminars & Conferences

Seminars & Conferences -avainalueen pyrkimyksenä on edistää opiskelijoiden tietämystä ja ymmärrystä globaaleista, lainopillisista ja taloudellisista kysymyksistä.

Seminaarit

Seminaarit ja konferenssit käsittelevät ajankohtaisia ja kansainvälisesti kiinnostavia lainopillisia aiheita. ELSA järjestää vuosittain yli 50 erilaista seminaaria ja konferenssia ympäri maailmaa. Osa näistä tapahtumista on suunnattu jo valmistuneille lakimiehille, osa oikeustieteen opintojen eri vaiheissa oleville opiskelijoille. ELSA Turku myöntää avustusta matkaan lähtijöille. Avustuksien määrästä kannattaa ottaa yhteyttä suoraan ELSA Turun hallitukseen. Tulevat kansainväliset tapahtumat on listattu ELSAn kansainvälisillä nettisivuilla.

Law Schoolit

Suurin osa ELSA Law Schooleista järjestetään kesällä, mutta myös talvikaudella on muutama kurssi. Kurssien järjestäjinä toimivat ELSAn eri maiden paikallisryhmät yhteistyössä erilaisten akateemisten tahojen kanssa. Näin taataan laadukas ja monipuolinen akateeminen ohjelma. Law Schoolit keskittyvät tiettyyn oikeudelliseen kysymykseen. Kurssin akateeminen ohjelma voi sisältää esimerkiksi luentoja, workshopeja ja mini-oikeustapauskilpailuja. Akateemisen ohjelman vastapainona on paikallisen ELSA-ryhmän järjestämää sosiaalista ohjelmaa, jossa eri maista tulevat osallistujat pääsevät tutustumaan toisiinsa. Law Schooleissa yhdistyy mitä parhaimmalla tapaa matkustelu ja opiskelu!

Opintomatkat

Opintomatkoilla vieraillaan erilaisissa oikeudellisissa instituutioissa tai lakifirmoissa ja tutustutaan tietenkin paikalliseen kulttuuriin – usein paikallisten lakiopiskelijoiden johdolla. Viime vuosina opintomatkat ovat suunnanneet esimerkiksi aurinkoiseen Portugaliin, historialliseen Brnoon Tsekissä sekä monipuoliseen kaupunkikohteeseen Lontooseen. Opintomatkat ovat mukava irtiotto opiskelusta ja niissä pääsee vierailemaan paikoissa, joihin ei tavallisella matkaajalla ole pääsyä.