Academic Activities

Lawyers @ Work

Lawyers at work eli L@w-excursiot tarjoavat jäsenistölle tietoa lakimiehen ammatista ja tehtävistä. Excursioissa vieraillaan erilaisissa oikeudellisissa työympäristöissä ja ne tarjoavat mahdollisuuden keskustella suoraan eri aloilla työskentelevien juristien kanssa.

Ei-akateemiset tapahtumat

AA-vastaavan tehtäviin kuuluu huolehtia myös oikkariopiskelijoiden sosiaalisesta elämästä myös ei-akateemisilla tapahtumilla, kuten sitseillä, baaribileillä ja muilla rennommilla tapahtumilla.
Ehdota rohkeasti uusia tapahtumia tai excursio-kohteita osoitteeseen vpaa(at)elsa-turku.fi

Oikeustapauskilpailut eli Moot Court Competitions

Suomessa

ELSA Finland on järjestänyt vuodesta 2007 lähtien kotimaisen oikeustapauskilpailun. Aihe ja oikeudenala vaihtuvat vuosittain. Tapaus liittyy pääasiallisesti kotimaan oikeuteen ja lainsäädäntöön. Kilpailuun osallistutaan 2-4 hengen joukkueissa. Kilpailu järjestetään syksyllä ja siitä saa opintopisteitä Turun oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Lisätietoja voit kysellä ELSA Finlandilta osoitteesta mootcourt(at)elsafinland.fi

Ulkomailla

ELSA International järjestää joka vuosi kansainvälisen oikeustapauskilpailun WTO-oikeudesta. Kilpailun tarkoituksena on kehittää opiskelijoiden niin tiedollisia kuin käytännönkin taitoja. Loppukilpailu järjestetään keväisin kansainvälisellä näyttämöllä, jonne valitaan joukkueet (2-4 hlöä) joko kirjallisen tai suullisen kierroksen perusteella. Kilpailu on avoin kaikille oikeustieteen opiskelijoille ympäri maailman.

Esseekilpailut

ELSA Finland järjestää vuosittain kansallisen esseekilpailun, johon voivat osallistua kaikki Suomessa oikeustiedettä opiskelevat henkilöt. Esseekilpailu on loistava tilaisuus näyttää osaamistaan suoraan potentiaalisille työnantajille, sillä kilpailut järjestetään lähes aina yhteistyössä jonkin oikeudellisen alan yrityksen tai instituution kanssa ja he myös arvioivat kirjoitelmat. Palkintona on ollut yleensä työharjoittelupaikka, iPadeja, lakikirjoja ja muuta mukavaa. Kansallisesta esseekilpailusta ja kilpailun ajankohdasta tiedotetaan erikseen.